Куркумин срещу рак

Противоракови свойства на куркумина

Куркуминът, биоактивното съединение в коренището на Куркумата (Curcuma longa), е известен с това, че има редица ползи за човешкото здраве.

Изследванията показват, че противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на това полезно съединение могат да предотвратят развитието на някои видове рак, включително рак на гърдата, белите дробове и стомаха.

Освен това, някои изследвания показват неговата ефективност срещу рак на кръвта, панкреаса, червата, костния мозък и простатата.

Учени от Университета „Темпъл“ във Филаделфия, САЩ, извършват преглед на близо 5000 академични доклада относно употребата на куркумин за лечението на рак.

В своя доклад, публикуван в журнала „Хранителни вещества“ (Nutrients), те отбелязват, че съединението проявява противораков ефект и може да се приема самостоятелно или в комбинация с други противоракови средства за лечение и превенция на заболяването.

Куркуминът спечели вниманието на учените по целия свят поради своите лечебни свойства. Това съединение показва мощна антиоксидантна, противовъзпалителна, антимикробна и противовирусна активност. Освен това, неговите противоракови свойства продължават да бъдат обект на изследвания, които дават много обещаващи резултати“, отбелязват изследователите.

Смята се, че един от механизмите на неговата противоракова активност е чрез възпрепятстване на транспорта на хранителни вещества към туморите и инхибиране на експресията на определени протеини от раковите клетки.

Важно е да се подчертае, че куркуминът има ниска бионаличност, което значи, че само малък процент от него се усвоява от човешкия организъм. Затова при избора на добавка с куркумин е много важно той да бъде с подобрена усвоимост, за да може хората да се възползват максимално от неговите полезни свойства.

Източник:
– https://www.thesun.co.uk/fabulous/10660197/tumeric-fight-cancer-scientists-spice-kill-tum


Внимание! Специалистите препоръчват!

Продуктът Куркумин х40 на Dr. Biomaster има специална формула, съчетана с молекулата гама-циклодекстрин. Това е изцяло натурален и безвреден олигозахарид от растителен произход, който позволява 40 пъти по-добро усвояване на куркумина. Това превръща продукта Куркумин х40 в един от най-препоръчваните и предпочитани продукти с висококачествен куркумин на пазара.

Какво е вашето мнение?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *